Groepslessen gaan tijdelijk individueel plaatsvinden

Het aantal coronabesmettingen moet omlaag. Eén van de maatregelen die de regering genomen heeft, is het stilleggen van groepslessen in sportscholen. Vanaf morgen (donderdag 5 november) is het daarom voor alle groepslesleden mogelijk om - net zoals in de fitness - een plek te reserveren in de zaal. Hier kun je vervolgens individueel sporten.
Hoe werkt dat?
 
Ben jij een spinner?
Op de uren dat we normaalgesproken groupcycle-les geven, staan nu enkele fietsen klaar in de groepsleszaal. Deze fietsen zijn te reserveren via de App. Je kunt op die momenten ongeveer 45-50 minuten individueel fietsen. Neem wel zelf een muziekje en headset mee. Maak na gebruik de fietsen schoon en verlaat de groepsleszaal via de zijdeur, naast de spiegel.
PS. Kijk even goed in het schema. Er zijn voor de spinners een paar extra ‘bonus’ sporturen in de App gezet. Ook zetten we een paar spinfietsen klaar tijdens de individuele workout uren. Hier geldt echter vol=vol (je kunt geen extra fietsen erbij pakken)

Groupcycle pro deelnemers kunnen uiteraard ook inschrijven voor de beschikbare fietsen. Zij ontvangen daarnaast van Michel het programma. Zo kun je de training ook tijdelijk buiten voortzetten op een eigen wielrenfiets.

Houd jij van TRX?
Op de uren dat we normaalgesproken TRX-les geven, hangen de TRX touwen klaar aan het rek in de fitnesszaal. Je kunt één van de plekken reserveren via de App en zelf aan de slag. TRX lessen staan nog online in de app en uiteraard kan de aanwezige instructeur altijd een aantal oefeningen aan je doorgeven. Goed voor wat inspiratie!

Fan van Swissball?
Op de uren dat normaalgesproken de ‘ballenles’ plaatsvindt, kun je een swissballplaats in de groepsleszaal reserveren via de App en zelf 45-50 minuten aan de slag gaan. Bij vragen kun je gerust even aankloppen bij de aanwezige instructeur. Maak na gebruik de materialen schoon en verlaat de groepsleszaal via de zijdeur, naast de spiegel.
Ook leggen we een paar grote ballen klaar tijdens de individuele workout-uren, zodat we extra sportmogelijkheden creëren.

Fanatieke bodypumper?
Op de uren dat normaalgesproken Irma of Maureen bodypump geven, kun je kun je een plaats in de groepsleszaal reserveren via de App.  Pak een stang en gewichten en je kunt 45-50 minuten trainen. In de App vind je nog enkele oude releases en lessen van Irma. Dus houd je telefoon en headset erbij en... GO for it.
Ook leggen we een paar pumpsets klaar tijdens de individuele workout-uren, zodat we extra sportmogelijkheden creëren.
 
Sluit je graag aan bij core-training?
Op de uren dat normaalgesproken Core Training Fit&Fun/Primal gegeven worden, leggen we diverse materialen klaar in de zaal. Je kunt jouw plek reserveren in de App en zelf 45-50 minuten trainen. Weet je niet hoe alles werkt? Of wat een goed programma voor jou is? Neem dan (liefst van tevoren) even contact op via mail of telefoon. Dan kunnen we je individueel begeleiden. Uiteraard kan de aanwezige instructeur ook altijd ter plekke een aantal oefeningen aan je doorgeven.

Let op! Soms kun je voor deze plekken terecht op de groene vloer in de fitnesszaal en soms in de groepsleszaal. In de groepsleszaal hebben we iets meer ruimte en dus meer plekken. Check dit even in de App. 
Ook leggen we diverse materialen klaar tijdens de individuele workout-uren, zodat we extra sportmogelijkheden creëren.

 
Houd je van boksen?
Op de uren dat Sabine normaalgesproken Boksles geeft, kun je een plaats in de groepsleszaal reserveren via de App en zelf 45-50 minuten aan de slag.
Er zijn 2 a 3 bokszakken beschikbaar en je kunt altijd individueel enkele oefeningen doen. Maak na gebruik de materialen schoon en verlaat de groepsleszaal via de zijdeur, naast de spiegel.
Ook kun je boksen tijdens de individuele workout-uren, zodat we extra sportmogelijkheden creëren.
 
NIEUW! Individuele workout-uren
In de App zie je ook diverse uren staan onder de noemer: individuele workout. In deze uren zullen we een mix van materialen klaarzetten in de groeplessenzaal. Denk aan spinfietsen, pumpsets, bokszakken, swissballs en losse trainingsmaterialen. De mensen die deze uren reserveren kunnen hiervan 45-50 minuten gebruikmaken. Je zult dan dus met diverse groepslessoorten individueel, naast elkaar, aan de slag zijn. Je kunt zelfs binnen de tijd onderling afwisselen.
Houd wel netjes afstand en maak na gebruik de materialen schoon. Je verlaat de groepsleszaal via de zijdeur, naast de spiegel.
 
Helaas kunnen Body4shape en Salsation niet doorgaan. Maar zoals je ziet zijn er dus voldoende alternatieven de komende tijd.
Ook BRN, Pilates en Yoga zullen we tijdelijk niet als groepsles aanbieden. Wel kun je dit even thuis voortzetten via de online-lessen die in de App staan. We onderzoeken de mogelijkheid nog voor een live-online yogales via Zoom.
Minder gezellig, maar zeker een optie.
 
Tenslotte geldt voor alle sporters:

  • Je reserveert in de App je plek in een specifieke zaal. Blijf daar ook je hele training en loop niet heen-en-weer.
  • In de groepsleszaal staan tas- en kledingrekken. Je kunt deze gebruiken.
  • Houd altijd rekening met elkaar: geef elkaar de tijd tijdens het wisselen, blijf op 1,5 meter afstand en maak de materialen schoon na gebruik.
  • Ben je (licht) verkouden, heb je andere corona-gerelateerde klachten óf ben je positief getest/heb je een positief geteste huisgenoot? Stel dan je sportmoment uit en blijf thuis. 


Opnieuw heel erg bedankt voor jullie begrip en flexibiliteit. We gaan nu even individueel aan de slag, maar zijn én blijven samen sterker!
 
#watmoetdatmoet
#evengeengroepsles
#individueelaandeslag
#maarsamensterker
 

Informatie

Cookie instellingen