Sporten in tijd van het coronavirus

Update 4 november: Groepslessen vinden tijdelijk individueel plaats. Zie hier

-----
Gelukkig blijkt de kans op besmetting in fitnesscentra heel klein en mogen we open blijven. Natuurlijk wél op 1,5 meter afstand en met in achtneming van alle andere maatregelen.
Fijn dat iedereen zich hier goed aan houdt!

Volop ruimte 

Bij BeweegpuntBas en The Base zvh beschikken we over zeer ruime en hoge accommodaties, dus dat geeft veel mogelijkheden om lekker te blijven trainen. 

Hoe blijven we lekker sporten?

Om de veiligheid optimaal te houden én voor langere periode vastigheid te bieden in het rooster, spreken we (tot nadere berichtgeving) graag het volgende met elkaar af:

 • Er mogen volgens de regelgeving maximaal 30 mensen per sportzaal in het sportcentrum. Hierbij is het belangrijk dat we elkaar de ruimte blijven geven en de 1.5 meter afstand waarborgen. Daarom hebben we dit aantal in de fitnesszaal bij BeweegpuntBas al eerder aangepast naar maximaal 20 mensen (of 15 mensen wanneer er tegelijkertijd een small grouples plaatsvindt). De fitnesstrainingen veranderen hiermee dus niet.
 • Fitnessblokken blijven 1.5 uur. Dit is voldoende om een flinke workout te doen.  
 • Smallgrouplessen in de fitnesszaal vinden plaats met maximaal 8 personen.
 • In de groepslessenzaal wordt deze circuittraining van de small grouples uitgebreid naar 12 mensen.
 • In de groepslessen hanteren we maximale groepen van 15 mensen op 1.5 meter afstand van elkaar. Dit deden we bij de meeste lessen al enkele weken. De Boxingles wordt aangepast aan de 1.5 meter.
 • Alle groepslessen worden 45 minuten, met aansluitend 10-15 minuten wissel- en schoonmaaktijd. Verlaat de les via de zijdeur van de groepslessenzaal. 
 • Iedereen kan één les per dag reserveren. Je mag wel meerdere lessen per week komen, maar houd rekening met elkaar en plan niet de hele week vol en vooruit.
 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang van jouw groepsles of fitnessblok naar het sportcentrum. Zo voorkomen we opstoppingen bij de leswissel.  
 • Kom -waar mogelijk- fitnessen in de daluren (van 11.00-18.00). Dan is het rustiger en verspreiden we drukte. Er zijn ook small group core-trainingen in de daluren.
 • Ben je verhinderd of verkouden? Meld je reservering (zo snel mogelijk) af in de App. Zo voorkomen we ongewenste lege plekken en teleurstellingen. 
 • Komende weken wordt een extra yoga- en spinningles toegevoegd in het rooster. Zo kunnen meer mensen deze lessen volgen. Houd het rooster in de App in de gaten.
 • Wij onderzoeken of het mogelijk is nog meer lessen uit te breiden, eventueel in combinatie met de locatie van The Base.
 • De bootcamp met de BeweegpuntBus moet helaas per direct stoppen. Buiten mag maar met maximaal vier mensen (inclusief instructeur) gesport worden. 
 • De tent bij BeweegpuntBas zullen we eind oktober weghalen. In maart/april keren de BeweegpuntBus en het buitenterrein van BeweegpuntBuiten zeker terug. 

 

Klachten?

Wellicht ten overvloede, maar graag verzoeken we iedereen nogmaals om bij (neus)verkoudheid, keelpijn, hoesten, koorts (ook bij slechts een klein beetje klachten) thuis te blijven en de les te verplaatsen totdat je weer fit bent.
Ook wanneer je nauw contact gehad hebt met een coronapositief getest persoon, mag je even niet sporten. Je kunt dan uiteraard wel thuis aan de slag met onze online lessen. Zie de App of stuur een mailtje voor meer info.

Dankjewel

Kijk voor alle coronamaatregelen die we nemen regelmatig op deze website of bij het nieuwsitem in de App. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste berichtgeving.
Dank voor jullie begrip en medewerking. Heel fijn. Alleen op die manier bieden we optimale veiligheid aan jullie en onszelf en kunnen we lekker blijven werken aan onze fitheid. Juist nú!
 

 

Informatie

Cookie instellingen