Spinnen en veel meer voor Alpe d’HuZes bij BeweegpuntBas

Spinnen en veel meer voor Alpe d’HuZes bij BeweegpuntBas

Zevenhuizen gaat op 23 april sporten in de strijd tegen kanker.  Twaalf uur lang wordt er in en rond sportschool BeweegpuntBas aan de Tweemanspolder in Zevenhuizen gesport voor Stichting Alpe d’HuZes. Dit alles onder de titel Van zes tot zes voor Alpe d’HuZes. Op initiatief van Robin Metselaar, al jaren vaste omroeper boven op de Alpe d’Huez tijdens het jaarlijkse Alpe d’HuZes, heeft een groep sporters zich opgeworpen als vrijwilliger om van deze gebeurtenis een succesvolle inzamelingsactie voor het goede doel te maken.
Op 23 april wordt serieus rekening gehouden met vele honderden sporters en bezoekers. Zij kunnen deelnemen aan één van de vele sportieve activiteiten. Spinnen is in verschillende varianten mogelijk van 6.00 uur tot 18.00 uur. Daarnaast zal er een zogenaamde ‘sportproeverij’ worden georganiseerd waarin alle sportmogelijkheden van BeweegpuntBas worden aangeboden. Er kunnen verschillenden sporten “geproefd” worden, van yoga tot crosstraining. Natuurlijk kan er gewoon gefitnest worden en er wordt goed voor de inwendige mens gezorgd: er is volop eten en drinken verkrijgbaar, waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. Zes sportievelingen kunnen zich opgeven om gedurende de twaalf uur tussen 6.00 uur en 18.00 uur te gaan paalzitten. Er zijn minstens vier DJ’s aanwezig om de spinners van opzwepende muziek te voorzien en de feestelijke overhandiging van de cheque zal de laatste anderhalf uur van de dag worden voorafgegaan door en opgeluisterd met livemuziek verzorgd door de Paradise Bigband uit Boskoop. De dag staat geheel in het teken van kanker. Zo zal er een speciale hoek worden ingericht waar ieder zijn/haar verhaal kan doen en een kaarsje kan aansteken voor degenen die gemist worden.  Dit alles onder begeleiding van vrijwilligers van inloophuis Camino uit Nieuwerkerk.
Sporten kan die dag alleen na het doen van een donatie. De opbrengst van deze dag gaat naar Alpe d’HuZes en die opbrengst komt geheel ten goede aan KWF-kankerbestrijding. Het uiteindelijke doel is dat niemand meer overlijdt aan kanker. Daartoe selecteert Alpe d’HuZes in zeer nauwe samenwerking met KWF streng een aantal projecten die onderzoek doen naar verschillende vormen van kanker. Kanker moet uiteindelijk een chronische ziekte worden, die geen slachtoffers meer vraagt. Dat alles onder het motto ‘Opgeven is geen optie’. Dat is ook het uitgangspunt voor de vrijwilligers, deelnemers en bezoekers op 23 april. Meer informatie is te vinden op www.van6tot6voorad6.nl  die speciaal ter ondersteuning van deze actie is opgezet. Meld je nu aan voor ‘Van zes tot zes voor Alpe d’HuZes’
Zet je deze dag alvast in de agenda? Heel graag tot ziens op 23 april bij BeweegpuntBas!

Informatie

Cookie instellingen