Medisch

Medische begeleiding en schoenadvies

Bij BeweegpuntBas en The Base zvh bieden we onze sporters ook begeleiding op sportmedisch gebied door: Fysiotherapeuten Diëtisten Voetmedisch advies  Afspraken kunt u telefonisch maken via 0180-63 1860 of bij de instructeurs van de sportcentra.   fysiotherapie en manuele therapie Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, pezen, banden en gewrichten). Denk hierbij aan te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Wij werken nauw samen met fysiotherapie de Zuidplas, waardoor u snel geadviseerd of zelfs behandeld kunt worden wanneer u een pijnklacht of blessure heeft.   Ervaren fysiotherapeuten  Namens Fysiotherapie de Zuidplas zijn Olaf Moerman en Gijs Smithuis werkzaam op de locatie van BeweegpuntBas. Olaf en Gijs zijn zeer ervaren fysiotherapeuten met veel kennis op het gebied van sport en bewegen. U zult hen met enige regelmaat tegenkomen in de fitnesszaal om uw eventuele vragen te beantwoorden.  Door de nauwe samenwerking tussen onze sportinstructeurs en Fysiotherapie de Zuidplas zullen hun bevindingen direct in uw persoonlijke trainingsschema worden verwerkt.   Sporten onder medische begeleiding?  Heeft u momenteel klachten en vindt u het dus pretiiger om te sporten onder medische begeleiding? Op woensdag van 11.00 uur tot 12.00 uur geeft Olaf een groepsles Fysioline. Tijdens deze groepsles krijgt u advies met betrekking tot uw klachten en indien nodig zal hij een afspraak met u maken. U bent dus voor, tijdens en na een blessure bij ons in goede handen.   Meer informatie?  Voor meer informatie kunt u terecht bij onze instructeurs of bij Fysiotherapie de Zuidplas 0180-634021.   Starshoe Zoetermeer Goed schoeisel bevordert de prestaties en het herstel van de sportactiviteiten. Daarom hebben wij een samenwerking opgezet met Starshoe Zoetermeer. Zij zijn al sinds jaar en dag de specialist op het gebied van sportschoenen en zooltjes   Diëtist Beweging en sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij. Goede voeding kan helpen je sportprestaties te verbeteren en gezonder en fitter te worden. Wil je weten wat voor jou de beste voeding is? Of ervaar je (gezondheids)klachten die mogelijk te maken hebben met voeding? Zet dan de keuzeoptie 'voedingsadvies' aan in jouw abonnement en bezoek onze dietist. 

fysiotherapie en manuele therapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (spieren, pezen, banden en gewrichten). Denk hierbij aan te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. BeweegpuntBas werkt nauw samen met fysiotherapie de Zuidplas, waardoor u snel geadviseerd of zelfs behandeld kunt worden wanneer u een pijnklacht of blessure heeft. Ervaren therapeuten Namens Fysiotherapie de Zuidplas zijn Olaf Moerman en Flavio Andrade werkzaam in de Praktijk voor Sport en Gezondheid bij BeweegpuntBas. Olaf en Flavio zijn zeer ervaren fysiotherapeuten met veel kennis op het gebied van sport en bewegen. U zult hen met enige regelmaat tegenkomen in de fitnesszaal om uw eventuele vragen te beantwoorden.  Door de nauwe samenwerking tussen onze sportinstructeurs en Fysiotherapie de Zuidplas zullen hun bevindingen direct in uw persoonlijke trainingsschema worden verwerkt.  Sporten onder medische begeleiding? Heeft u momenteel klachten en vindt u het dus pretiiger om te sporten onder medische begeleiding? Op woensdag van 11.00 uur tot 12.00 uur geeft Olaf een groepsles Fysioline. Tijdens deze groepsles krijgt u advies met betrekking tot uw klachten en indien nodig zal hij een afspraak met u maken. U bent dus voor, tijdens en na een blessure bij ons in goede handen. Meer informatie? Voor meer informatie kunt u terecht bij onze instructeurs van het sportcentrum of bij de fysiotherapeuten via Fysiotherapie de Zuidplas 0180-634021.

Diƫtist

Lekker gezond eten is belangrijk voor iedereen. Een goede gezondheid wordt namelijk mede bepaald door gezonde voeding en regelmatige beweging. Ook wanneer uw gezondheid te wensen overlaat, speelt voeding een belangrijke rol. Om uw klachten te verminderen, kan het nodig zijn om uw voeding aan te passen.  De diëtist van Diëtistenpraktijk Vitalizé is op donderdag bij BeweegpuntBas aanwezig en helpt u om gezonde keuzes te maken. De begeleiding wordt speciaal op uw persoonlijke situatie en wensen afgestemd. U zult dan ook niet ‘op dieet gezet worden’, maar er wordt samen met de diëtist gewerkt aan een verandering van uw eetpatroon en leefstijl. U kunt oa. voor de volgende voeding- en dieetadviezen bij Diëtistenpraktijk Vitalizé terecht: gezonde voeding voor volwassenen en kinderen voeding tijdens zwangerschap en borstvoeding gewichtsproblemen (overgewicht en ondergewicht) te hoog cholesterolgehalte en te hoge bloeddruk diabetes mellitus (tevens zwangerschapsdiabetes) koemelkallergie bij zuigelingen maag- en darmklachten voeding bij sport uw vraag of verzoek!   Consulten Tijdens het intakegesprek (45-60 minuten) wordt aandacht besteed aan uw persoonlijke situatie, voedingsgewoonten, leefstijl, klachten en hulpvraag. Aan de hand van deze informatie wordt in overleg met u een persoonlijk advies en behandelplan opgesteld. Dit advies krijgt u binnen twee werkdagen schriftelijk thuisgestuurd. In de vervolgconsulten (10-20 minuten), werken we stapsgewijs toe naar doelstellingen waar u zich prettig bij voelt. Wij besteden veel aandacht aan het vergroten van uw kennis over voeding, zodat u leert om zelf verantwoorde keuzes te maken ten aanzien van uw voeding.   Vergoeding Begeleiding door een diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering, voor drie uur dieetadvisering per kalenderjaar (4-6 consulten). De kosten van de dieetadvisering komen wel ten laste van het verplicht eigen risico. Wij adviseren u om uw verzekeringsvoorwaarden te raadplegen of u extra dieetadvisering vergoed krijgt vanuit uw  aanvullende polis. Indien u 'voedingsadvies' in uw abonnement heeft gekozen   Meer informatie? Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u terecht bij de sportinstructeurs van BeweegpuntBas. Ook kunt u contact opnemen met de dietist  via 06-81146508 of info@praktijkvitalize.nl. 

Cookie instellingen