Parkinson boksen verbetert kwaliteit van leven

Het klinkt bijzonder, maar boksen blijkt erg goed voor mensen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS en CVA (bijvoorbeeld een herseninfarct). Zo tonen verschillende studies aan dat boksen de werking van het brein verbetert, neurologische problemen vermindert en lichamelijke achteruitgang kan vertragen. Wij starten daarom met ‘Parkinson Boksen’.
 
Bas Duiverman: “Bij BeweegpuntBas helpen we iedereen zo fit mogelijk te worden. We doen dit in de breedste zin van het woord en dus bieden we ook graag deze lessen aan.”
 
Tijdens de training zal met verschillende neurologische patiënten gewerkt worden aan techniek en oog-hand coördinatie, maar ook aan voetenwerk en conditie. “Vaak hebben zij moeite met het doen van twee dingen tegelijk. Tijdens boksen leer je o.a. je balans te houden, maar ook de tegenstander of boksbal in de gaten te houden. We boksen dus met én tegen Parkinson.” 

De training wordt gegeven door een specifiek hiervoor opgeleide instructeur. De les is iedere vrijdagmiddag om 13.30 uur en is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en verschillende ziekte-of revalidatiefases. Er geldt: niets moet, alles kan.
 
Dus heb jij Parkinson, MS of CVA? Of ken jij iemand met deze ziekte? Meld dan aan via de app of mail naar info@beweegpuntbas.nl voor meer informatie of een proefles. 

-------------

Nog even kort alle voordelen op een rij: 

šŸ„ŠStimulans van de hersenen;
šŸ„ŠVerbeteren/onderhouden van coördinatie van ogen, handen en voeten;
šŸ„ŠBetere balans;
šŸ„ŠMeer kracht en uithoudingsvermogen;
šŸ„ŠPlezier in bewegen. 
 
De les wordt wekelijks gegeven op vrijdagmiddag om 13.30 uur.

Proefles

Cookie instellingen