PowerMama

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap graag blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit worden. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel veel van je lichaam. BeweegpuntBas en The Base zvh bieden daarom het PowerMama trainingsprogramma aan: een trainingsprogramma dat speciaal is opgesteld voor vrouwen die willen blijven sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling de training op een verantwoorde manier weer op willen bouwen.


Waarom deelnemen aan een specifiek PowerMama programma?
Wanneer je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet precies weet waarmee je rekening moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies en diverse vrouwen houden na de eerste zwangerschap problemen met de rechte buikspieren (diastase). Ook kan een verzakking (prolaps) ontstaan door verkeerd trainen. Om al deze klachten te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens én na de zwangerschap extra aandacht nodig. En dat doen we tijdens de trainingen van het Powermama Programma!


Wat houdt het PowerMama programma in?
Het doel van de speciale fitness- en crosstrainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je creëert een goede basis op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je leert waarop je moeten letten tijdens het sporten en
in het dagelijks leven.
We starten met een uitleg over houding en de juiste bewegingspatronen. Ook leren we een diastase check te doen. We bespreken de zwangerschap en bevalling en de eventuele gevolgen die je daarvan kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen.
Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met verloskundigen en bekkenfysiotherapeuten. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in het begeleiden van vrouwen in deze doelgroep.


Wanneer en waar start het PowerMama programma?
De cursus duurt 8 weken en wordt elke dinsdag gegeven van 10:15-11:15 uur en/of donderdagavond van 18:30- 19:30 uur. De lessen worden gegeven bij The Base zvh op het Nijverheidscentrum 4, 2761 JP te Zevenhuizen.

Wat zijn de kosten voor het PowerMama programma?
Je betaalt €140,- voor 8 lessen. De kosten worden in twee termijnen van €70,- per 4 weken via automatische incasso voldaan. Mocht je na de cursus verder willen sporten bij BeweegpuntBas en/of The Base zvh dan ontvang je als cursus deelnemer 10% korting op je abonnement. Ben je al lid bij ons? Dan ontvang je 10% korting op de cursus.

Meer informatie of aanmelden? Neem even contact op via: info@beweegpuntbas.nl

Informatie

Cookie instellingen